HÄR FINNER DU MEST FREKVENTA

Frågor & Svar

Produkterna

Kunden väljer själv vilken kasse de vill köpa och alla tre har samma pris, 150kr. Ni säljer med en katalog där varje kasse kostar 150kr styck. 

Varje förpackning av tryfflar väger 200g så totalt 400g. Asken med praliner cirka 300g, choklad/lakrits cirka 500g (250g styck).

All choklad har inte alla certifieringar. Pralinaskens alla sorter är Rainforest Alliance certifierade, tryfflarna innehar RSPO certifierad palmolja, choklad/lakrits innehar ingen certifiering. 

Chokladkassens choklad är en exklusiv choklad som du inte kan hitta i en traditionell dagligvarubutik. Går man till en livsmedelsaffär kan du hitta choklad för 8-9kr hektot men går man till en delikatessbutik kan man få betala 15kr för en enda pralin. Det är därför svårt att säga om det är billigt eller ej men det är helt klart ett bra pris för en bra produkt. Dessutom stöder kunden en sak och kanske är beredd på att betala något extra för dels det men även att man får varan levererad till dörren (av säljaren). 

Nej, ni tjänar samma oavsett sålt antal. Det som tillkommer är dock frakt, läs mer under fliken ”Sålt klart”.

Man kan tyvärr inte välja att exempelvis sälja en kasse med en tub tryffel och en tub lakrits. Man kan inte heller beställa en kasse med bara naturell tryffel etc. Det är färdiga kassar man behöver hålla sig till och det underlättar också väldigt för kontaktpersonen som sedan skall summera allt.  

Vänligen gå till vår choklad för att se ingredienser för respektive produkt.

Hur betalning fungerar

Deltagarna säljer till sina kunder via katalog eller personlig webshop. De betalar sedan när de får sin leverans (Chokladkassen skickar ut detta till kontaktpersonen så snart vi fått er order). Hur kunden betalar säljaren är upp till säljaren men det är vanligt med swish, kontanter eller  banköverföring. Kontaktpersonen får en faktura mejlad till sig så snart vi skickat godset. Den fakturan har 20 dagars betalningsvillkor. Fakturan är på del del som är Chokladkassens dvs 90kr per produkt. Ni behåller mellanskillnaden direkt. Fakturan till Chokladkassen betalas via kontonummer eller bankgiro. 

Fakturan har 20 dagars betalningsvillkor om ni sålt via katalog samt 30 dagar om ni valde att köpa kassarna direkt för att sedan sälja. Orsaken till att det är längre tid om ni köpte chokladen direkt är att ni behöver få längre tid att sälja medans vid katalog är kaffet redan sålt när ni väl beställer. 

Nej men allra största sannolikhet. Ni hinner sälja, leverera och ta betalt innan det är dags att betala till oss. 

Ni tjänar 60kr per kasse som säljs för 150kr. 

Ja! Mejla oss på info@chokladkassen.se företagets uppgifter såsom namn, kontaktperson, org.nr samt mejladress dit Chokladkassen kan sända fakturan.  Leverans sker sedan via säljaren när ni i er tur fått leverans. Vinsten på kassarna korrigeras på er egna slutfaktura så att ni får all vinst som ni skulle ha haft om ni sålt till privatperson.

Info kring leverans

Beställningar som görs innan  innan klockan 12, skickas i regel samma dag. Det tar oftast 1-2 dagar för paketet att komma fram och det levereras till lokalt ombud eller direkt till er brevlåda. 

Er slutgiltiga försäljning rapporteras i formuläret på länken sålt klart. Det är bra om det sker via denna väg så att vi får in alla uppgifter om leveransadress och antal. 

Efter det att ni rapporterat er totala försäljning, skickar vi i regel varorna inom 1-2 arbetsdagar från vårt lager. Därefter tar det 1-3 dagar för speditören att leverera godset till angiven adress. Vi använder fraktbolagen DHL eller Bring. Är det en skola, ett företag eller enskild firma, går det snabbare och brukar då komma fram dagen efter. Är det till en privatperson i Norrland är det snarare 3 dagar.

Vi brukar säga att kaffet levereras inom 2-5 arbetsdagar efter er beställning. 

Frakt tillkommer till självkostnadspris. Drivmedelspriserna är väldigt höga och eftersom vi vill ge högsta möjliga vinst, tillkommer frakt separat. Säljer ni dock över 200st paket, bjuder vi på frakten.  

1-34 kassar: 79kr

35-74 kassar: 99kr

75-199 kassar: 199kr

200+ kassar: Fraktfritt

Beroende på antal skickas de som ett eller flera paket eller på pall. För att ta ett exempel så skickas under 100 paket via paket och hemleverans. Bring bär fram paketen till dörren och kan även leverera kvällstid. Är det över 100 kassar brukar vi oftast välja hel- eller halvpall. 

Chokladen packar ni själva i en fin liten miljövänlig papperspåse. Påsen är svensktillverkad och miljövänlig (FTC-certifierad). När deltagarna hämtar de kassar de sålt, får de chokladen i lösa förpackningar och tomma påsar. Innan leverans till kund lägger man enkelt i varan i kassen. Detta ger en mycket personlig leverans där påsen också har ett litet budskap ”tack för ditt stöd”.

Övrigt

Ja, detta bestämmer ni själva. 

Det tråkiga svaret är ju tidigare desto bättre men normalt sett kan vi skicka varor hela vägen fram till jul. Dock har vi ofta 3-4 dagars längre leveranstid eftersom många rapporterar samtidigt. Dessutom tar ibland speditörerna längre tid på sig att leverera denna tid på året. Försö rapportera till oss senast 6:e december. 

Informationspaket är när ni först behöver kunna presentera för en föräldragrupp eller visa upp för klassen. Det innehåller 1st säljfolder (den som deltagarna sedan använder) och 1st varuprov.  Startpaketet är när ni bestämt er för att börja sälja. Då får alla deltagare en folder samt även login till personlig webshop. Startpaketet innehåller också 1st varuprov som alla får titta på eller provsmaka. 

Det beslutet lämnar vi till er men försök att sätta runt 3 veckor för optimal försäljning. Längre  tid gör att man tappar fokus och för kort tid minskar försäljningen då man kanske inte hinner kontakta alla sina säljkanaler. 

Det går att beställa fler på info@chokladkassen.se men det går också bra att lägga in i sin webshop online. Ibland kanske en deltagare vill ha en extra folder som en förälder kan ta med till jobbet etc. Hör av er i så fall.  

Nej. Vi har en hög vinst och jämfört med andra har vi upp till 70% högra vinst på samma försäljningspris. Vi vill dock inte ge lägre till de grupper som inte säljer lika bra. De riktigt ambitiösa kan höra av sig till oss och höra om vi kan sponsra med någon säljtävling eller annan premie, ofta ställer vi upp och stöttar extra!

Fick du inte svar på din fråga? Hör av dig så hjälper vi dig genast.