LÄS MER OM

Vår choklad

Choklad, tryfflar, lakrits och karameller från Belgien och Sverige

Miljöbild papperskasse

VÅR AMBITION

En del av er resa

Vi brinner för att hjälpa barn och ungdomar i skolklasser och idrottslag att nå deras mål genom att sälja till klassen respektive sälja till laget. En klassresa eller lagresa medför många fina stunder och minnen för livet. Att få erbjuda god exklusiv choklad och lakrits gör det roligt för både oss och er. 

Vi är så tacksamma att vi får vara med och vara en del av er resa! 

Nina signatur

Nina Germundson – Grundare

Chokladkaka & pralinask vit

HÄR ÄR VÅR PRODUKT

Chokladkassar med praliner, tryfflar eller lakrits

Ni säljer olika choklad- eller lakritskassar för 160kr och tjänar 60kr styck. Välj mellan belgiska praliner, svenska chokladtryfflar, lyxiga lakritskulor, chokladkaka med mörk choklad från chocoMe/Valrhona eller fina julkulor i metall med pepparkakstryfflar och belgisk Gianduja nougat.

Svenska tryfflar vit

Chokladkasse 1:
Svenska tryfflar

Exklusiva svenska tryfflar i lyxig förpackning. Fin att ge bort eller njuta av på egen hand.

Två smaker - naturell och havssalt á 200g styck. Tryfflarna är pudrade med kakao och smälter i munnen.

Lokalproducerat, minskar miljöpåverkan och bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige. Vikt per ägg 200g.

Försäljningspris: 160kr

Ingredienser Havssalt: vegetabiliskt fett/ vegetabilske fedtstoffer (kokos, RSPO-certifierad palmkärna) i varierande proportioner, socker/sukker, fettreducerat/ fettredusert/ fedtreduseret kakaopulver. Vassle (mjölk), havssalt/havsalt 0,6%, emulgeringsmedel/ emulgator (sojalecitin), arom (vanillin). Kan innehålla/inneholde spår av hasselnötter, mandel och dess biprodukter.

Ingredienser Naturell: vegetabiliskt fett (kokos, RSPO-certifierad palmkärna) i varierande proportioner, socker, fettreducerat kakaopulver, vassle (mjölk) emulgeringsmedel/emulgator (sojalecitin), arom (vanillin). Kan innehålla/inneholde spår av hasselnötter, mandel och dess biprodukter.

Pralinask 16 bitar

Chokladkasse 2:
Belgiska praliner

Exklusiva praliner tillverkade av det lilla familjeföretaget i Belgien. En perfekt blandning av ljus, mörk och vit choklad. Vikt cirka 200g, 16st praliner.

Rainforest certifierad choklad som också är fri från palmolja! Certifieringen innebär i korthet bevarande av ekosystem, djur- och naturliv, rättvis behandling och bra förutsättningar för anställda, bevarande av mark och vatten.

Försäljningspris: 160kr

Ingredienser: socker, kakaosmör*, helmjölkpulver, kakaomassa*, skumkakaopulver*, sojamjöl, fettreducerat kakaopulver*, vegetabilisk olja (solros), sojalecitin, vegetabiliskt fett (solros, kokosnöt, shea), glukossirap, koncentrerat smör (mjölk), hasselnötter, smörolja, laktos, vatten, invertsockersirap, helmjölk, hallon, päron, havssalt, aromer, mandel, salt, solroslecitin, hallon, färgämne (kurumin, briljantblå, rödbetsröd). Kan innehålla spår av andra nötter och vete. *Rainforest Alliance-certifierad kakao. Läs mer på ra.org. 

Lakritskulor

Chokladkasse 3:
Lakritskulor

Utsökt lakrits omfamnade av vit eller ljus choklad som slutligen rullats i passion- eller lakritspulver. En perfekt smakupplevelse för dem som både gillar choklad och lakrits. Fri från palmolja!

Två smaker - lakrits/choklad & lakrits/passion á 200g styck.

Försäljningspris: 160kr

Ingredienser lakrits/choklad: 69% mjölkchoklad* (socker, kakaosmör, helmjölkspulver,
kakaomassa, sojalecitin, naturlig vaniljarom), 30% lakrits*
(melass, vetemjöl, socker, vatten, ammoniumklorid, lakritsrotsextrakt,
emulgeringsmedel (E471), kokosolja, kokosfett), 1% lakritspulver (ammoniumklorid,
lakritsrotsextrakt, solrosolja), ytbehandlingsmedel (E414). Kan innehålla spår jordnötter och andra
nötter.

Ingredienser lakrits/passion: 68,6% vit choklad* (socker, kakaosmör, helmjölkspulver, laktos, skummjölkspulver, sojalecitin, naturlig
vaniljarom, yoghurtpulver, 30% lakrits* (melass, vetemjöl, socker, vatten,
ammoniumklorid, lakritsrotextrakt, emulgeringsmedel (E471), kokosolja, kokosfett),
1% passionspulver, syra (E330), färgämne (E100), naturlig passionsarom,
ytbehandlingsmedel (E414). Kan innehålla spår jordnötter och andra
nötter.

Chokladkaka & pralinask vit

Chokladkasse 4:
Chokladkaka & pralinask

Prisbelönt chokladkaka från chocoMe med mörk (66%) Valrhona choklad, 110g. Belgisk pralinask med 8 olika praliner, 100g. Pralinerna innehar Rainforest Alliance certifierad choklad och är dessutom fri från palmolja.

Försäljningspris: 160kr

Ingredienser pralinask: socker, kakaosmör*, helmjölkpulver, kakaomassa*, skumkakaopulver*, sojamjöl, fettreducerat kakaopulver*, vegetabilisk olja (solros), sojalecitin, vegetabiliskt fett (solros, kokosnöt, shea), glukossirap, koncentrerat smör (mjölk), hasselnöttersmöroljalaktos, vatten, citronsaftkoncentrat, invertsockersirap, äppelpurekoncentrat, helmjölk, hallon, sel de Guérande (havssalt), arom (citron, vanilj, hallon, jordgubb), salt, solroslecitin, hallon, färgämne (kaliumkarbonat, rödbetsröd). Kan innehålla spår av andra nötter och vete. *Rainforest Alliance-certifierad kakao. Läs mer på ra.org.

Ingredienser chokladkaka: Valrhona 66% mörk choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: solroslecitin, smakämnen: naturlig vanilj. Innehåller minst 66% kakao).
Kan innehålla spår av jordnötter, gluten, vete, sesamfrön, mjölk, hasselnötter, valnötter och andra sorters nötter.

Polkakarameller

Chokladkasse 5:
Polkakarameller

Äkta Grenna polkakarameller i smakerna polka, gräddkola och bubbelgum. Mums! Vikt per påse 200g.

Försäljningspris: 160kr

Ingredienser Polkagrisar: socker, glykossirap, pepparmyntsolja, färgämne: E120.

Ingredienser Gräddkola: socker, glykossirap, salmiak, aromer, färgämne: E150c.

Ingredienser Piggy Fizz: socker, glykossirap, surhetsreglerande medel: äppelsyra, aromer, färgämne: E120, E133.

Julkulor i metall fyllda med choklad

Chokladkasse 6:
Julkulor i metall

Två exklusiva julkulor i metall fyllda med 200g svenska tryfflar samt 100g belgisk Giandujanougat.
Nougaten är fri från palmolja.

Försäljningspris: 160kr

Ingredienser tryfflar: vegetabiliskt fett/ vegetabilske fedtstoffer (kokos, RSPO-certifierad palmkärna) i varierande proportioner, socker/sukker, fettreducerat/fettredusert/ fedtreduserte kakaopulver, vassle-/myse-/vallepulver (mjölk/melk/mælk), kakaobönor 2,9 %, emulgeringsmedel/ emulgator (sojalecitin), arom (vanillin). Kan innehålla/inneholde spår/spor av hasselnötter/nødder, mandel och/og dess/ deres biprodukter.

Ingredienser Gianduja: socker, hasselnötter (17%), kakaosmör*, mjölkpulver, skumkakaopulver*, kakaomassa*, mandelsojamjöl, solrosolja, sojalecitin, arom (vanilj). Kan innehålla spår av andra nötter och vete. Näringsvärde per 100g: energi 2333kJ/558 kcal, fett 35g varav mättat fett 13g, kolhydrat 52g varav sockerarter 50g, protein 6,8g, salt 0,07g. *Rainforest Alliance-certifierad. Läs mer på ra.org.

Fikakassan Bönormix

KAFFE OCH TE

Lägg till kaffekassar för ökad försäljning

När ni startar en försäljning hos oss på Chokladkassen så får ni även möjlighet (valfritt) att sälja Fikakassans populära kaffe och te till kunderna. Båda varumärkenas produktutbud finns integrerat i de personliga webshopparna som deltagarna får tillgång till. Vi rekommenderar att sälja både kaffe och choklad då de har fina synergier men även av den enkla anledningen att vi noterat att kunderna i regel köper fler kassar när de kombineras. De grupper som valt att sälja båda har sålt fler kassar i jämförelse med de som väljer att hålla sig till en kategori, men valet är självklart ert. Varorna säljs för samma pris, ni tjänar samma pengar och varorna levereras tillsammans. Inga extra avgifter tillkommer.

GOTT FÖR EN GOD SAK

Rättvisemärkt choklad

Här finner du mer information om vad de olika sigillen innebär. Vi har summerat det och hållit det kortfattat. För mer detaljerad information får du gärna följa länkarna till organisationernas egna sidor för att ära dig mer. 

choklad äter vi per år i Sverige (ca 20g per dag)
kg

Vi arbetar med flera certifieringar (och mer på gång):

RSPO logo

Rainforest Alliance

Rainforest Alliancemärkningen innebär i korthet att produkten måste uppfylla organisationens samhälls- och miljökriterier. Dessa kriterier innefattar bevarande av ekosystem, djur- och naturliv, rättvis behandling och bra förutsättningar för anställda (vilket inkluderar sjukvård, utbildning och rimliga löner), bevarande av mark och vatten samt strukturerad skadedjurs- och avfallshantering. Rainforest Alliance program övervakar certifieringen av odlingar som producerar tropiska grödor såsom kaffe, te, bananer, apelsiner, kakao, snittblommor och ormbunksväxter.

Rainforest Alliance Seal_core

Rainforest Alliance fokuserar på dessa områden:

Skogar: Dessa ekologiska kraftverk är avgörande för överlevnaden av varje levande varelse på jorden. RA´s utbildnings- och certifieringsprogram främjar bästa praxis för att skydda stående skogar, förhindra expansion av odlingsmark till skog; främja hälsan hos träd, jordar och vattenvägar; och skydda inhemska skogar.
Klimat: Stående skogar är en kraftfull naturlig klimatlösning. RA´s certifieringsprogram främjar ansvarsfulla markförvaltningsmetoder som ökar koldioxidlagringen samtidigt som man undviker avskogning vilket ger drivmedel till växthusgaser. De klimatsmarta metoder som ingår i RA´s utbildnings- och certifieringsprogram för jordbruk hjälper jordbrukare att bygga motståndskraft mot torka, översvämningar och erosion.
Mänskliga rättigheter: Certifiering främjar landsbygdens rättigheter. RA erbjuder standard- och försäkringssystem och robusta strategier för att bedöma och ta itu med barnarbete, tvångsarbete, dåliga arbetsförhållanden, låga löner, ojämlikhet mellan könen och kränkning av inhemska markrättigheter. 
Livsstil: RA´s arbete med att skapa hållbara försörjningsmöjligheter för småbrukare och skogssamhällen är det mest effektiva sättet att lyfta landsbygdsbefolkningen ur fattigdom, och certifiering har visat sig ge mätbara ekonomiska fördelar för jordbrukare och skogssamhällen runt om i världen.

Läs mer på Rainforest hemsida (engelska).

ONÖDIGT VETANDE?

Roliga fakta om chokladen

Vit choklad är egentligen inte choklad då den inte innehåller kakao.
Doften av choklad ger hjärnsignaler som gör oss avslappnade. En studie utförd ett universitet i Belgien visade att när doften av choklad spreds i en bokhandel, ökade försäljningen av böcker - särskilt av romanska romaner.
1938 tillverkade en dam som hette Ruth Wakefield en kaka där hon hackade små choklad bitar i. Denna kaka blev så omtyckt att hon kunde sälja receptet till Nestlé så att hon blev ekonomiskt oberoende livet ut.
Ämnet Teobromin i choklad kan vara bättre för tänderna än tandkräm med flour.
I filmen Willy Wonka och chokladfabriken gjorde man en riktig chokladflod med choklad, vatten och grädde .
Världens största chokladkaka mätte 4x4x0,35 meter och vägde över 5700 kg.

Fördelar att äta choklad

Att äta choklad kan ha flera fördelar för hälsan, men det är viktigt att komma ihåg att dessa fördelar gäller måttliga mängder och mörk choklad av hög kvalitet. Här är några potentiella fördelar med att äta choklad:

  • Antioxidanter: Mörk choklad är rik på antioxidanter, såsom flavonoider och katekiner, som kan bidra till att bekämpa fria radikaler i kroppen. Antioxidanter kan hjälpa till att minska risken för hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer samt stödja en starkare immunförsvar.
  • Hjärthälsa: Forskning har visat att mörk choklad kan bidra till att förbättra hjärt-kärlhälsan. Flavonoiderna i choklad kan hjälpa till att sänka blodtrycket, förbättra blodflödet och öka elasticiteten hos blodkärlen. Det kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, inklusive stroke.
  • Humörhöjande effekt: Choklad kan ha en positiv effekt på humöret genom att öka produktionen av endorfiner och serotonin i hjärnan. Dessa neurotransmittorer är förknippade med känslor av lycka och välbefinnande. Att äta choklad kan därför ge en tillfällig förbättring av humöret och minska stress.
  • Förbättrad kognitiv funktion: Vissa studier har föreslagit att flavonoiderna i choklad kan ha positiva effekter på hjärnans funktion. Det kan förbättra blodflödet till hjärnan och främja kognitiva förmågor som minne, uppmärksamhet och inlärning. Även om resultaten är preliminära och mer forskning behövs, är det intressanta resultat.
  • Ökad energi: Choklad innehåller koffein och teobromin, som är naturliga stimulanter. Dessa kan ge en mild energikick och förbättra fokus och koncentration. Dock bör man vara medveten om att choklad också innehåller kalorier och för mycket kan leda till viktökning.

 

Det är värt att notera att dessa fördelar är relaterade till måttliga mängder mörk choklad. Att äta för mycket choklad, särskilt av söt mjölkchoklad som ofta innehåller mer socker och fett, kan motverka hälsofördelarna och bidra till viktökning och andra negativa effekter.