Sälja till klassen

Sälj choklad till klassresan

Chokladkassen erbjuder snabb förtjänst i er klassförsäljning så att ni på kort tid når ert mål

VARFÖR CHOKLADKASSEN?

Lättsålt och hög vinst!

+ 1
nöjda kunder
1 kr
vinst per produkt

Populärt sätt att tjäna ihop till klassresan

Funderar ni på att starta en klassförsäljning till en klassresa? Är det viktigt att det är roligt att sälja och ge hög vinst? Då har ni kommit rätt!

Vinst per såld kasse:

60kr
Hög vinst!

ROLIGT ATT SÄLJA!

Våra lättsålda chokladkassar:

Chokladkassens målsättning är att få vara en viktig del av er resa. Därför vill vi erbjuda er högsta möjliga vinst och bästa möjliga service för att hjälpa er nå dit. 

Det ska vara kul att sälja och även smidigt att administrera! 

Julkulor med papperskasse

VÅR PRODUKT

Sälj choklad, tryfflar och lakrits

Säljer olika choklad- eller lakritskassar med riktig premiumkvalitet. Välj mellan belgiska praliner, svenska chokladtryfflar eller lyxiga lakritskulor och chokladkakor. Eller varför inte en kasse med exklusiva julkulor i metall fyllda med nougat och tryfflar? 

Svenska tryfflar

Svenska tryfflar

Exklusiva svenska tryfflar i lyxig förpackning. Fin att ge bort eller njuta av på egen hand.

Två smaker - hallon och havssalt á 200g styck. Tryfflarna är pudrade med kakao och smälter i munnen.

Lokalproducerat, minskar miljöpåverkan och bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige.

Försäljningspris: 150kr
Pralinask 16 bitar

Belgiska praliner

Exklusiva praliner tillverkade av det lilla familjeföretaget i Belgien. En perfekt blandning av ljus, mörk och vit choklad. Vikt cirka 200g, 16st praliner. Rainforest certifierad choklad som också är fri från palmolja!

Försäljningspris: 150kr
Lakritskulor

Lakritskulor

Utsökt lakrits omfamnade av vit eller ljus choklad som slutligen rullats i passion- eller lakritspulver. En perfekt smakupplevelse för dem som både gillar choklad och lakrits. Palmoljefri!
Två smaker - lakrits/choklad & lakrits/passion á 200g styck.

Försäljningspris: 150kr
Chokladkaka & Pralinask

Chokladkaka & pralinask

Prisbelönt chokladkaka från chocoMe med mörk (66%) Valrhona choklad, 110g. Belgisk pralinask med 8 olika praliner, 100g. Pralinerna innehar Rainforest Alliance certifierad choklad och är dessutom fri från palmolja.

Försäljningspris: 150kr
Julkulor i metall fyllda med choklad

Julkulor i metall

Två exklusiva julkulor i metall fyllda med 200g svenska pepparkakstryfflar samt 100g belgisk Gianduja nougat. Den belgiska Gianduja nougaten är fri från palolja och innehar dessutom Rainforest Alliance-certifierad kakao.

Försäljningspris: 150kr
Fikakassan Bryggmix

VÅR PRODUKT

Lägg till kaffe & te (valfritt)

Chokladkassen samarbetar med Fikakassan som erbjuder samma koncept fast kaffe. Både säljkatalogen och webshopen innehåller båda produktgrupperna och det är enkelt att lägga till att sälja både choklad och kaffe. Kassarna kostar lika, har samma förtjänst för er och skickas från samma lager. Det är helt valfritt att lägga till kaffe & te men vi har sett att grupper som gör det säljer i snitt fler produkter. Choklad och kaffe har fina synergier och det är lättare att sälja två kassar per kund istället för en. Både choklad och kaffekassarna säljs för 150kr, ni tjänar 60kr.

Startpaket när man ska sälja till klassen

KÖR IGÅNG IDAG!

Starta försäljning

Kom igång snabbt genom att starta en försäljning med knappen nedan. Det tar i regel 1-2 dagar innan paketet kommer fram till brevlådan eller till ombud. Här finns säljkataloger och ett litet varuprov ifall ni vill visa upp för föräldragrupp eller i samband med att ni delar ut katalogerna. Det ger oftast en bättre försäljning om deltagarna har sett produkten de skall sälja. 

VÄLJ STARTPAKET OM NI VILL KÖRA IGÅNG:

PERSONLIG WEBSHOP

Så här ser er personliga webshop ut

 Chokladkassens personliga webshop (nytt fönster). 

Varje deltagare får en personlig webshop som enkelt går att dela till släkt och vänner. Varje köp registreras på deltagaren och den som är kontaktperson kan löpande följa försäljningen och hur ni ligger till mot ert mål. 

Chokladkassen webshop smartphone

Så mycket kan ni tjäna

Hur mycket pengar kommer ni tjäna till klassresan? Om vi tar att ni är 25 elever i en klass så och använder snittförsäljningen på 10st kassar per deltagare, kommer ni sälja 250st kassar totalt och då tjäna 15.000kr.  Sätt gärna ett gemensamt mål och räkna med att någon kanske inte klarar sitt mål och att andra då behöver sälja fler. Ett smart sätt att öka sin försäljning är att sälja till ett företag då de flesta föräldrar har en arbetsplats eller att man känner någon som kan vara intresserad. Det är en fin present att ge bort till jul eller bara att visa uppskattning när som helst till både kunder och anställda. Asken och tuberna är fina att ge separat om man inte vill använda kassen med sin gåva. Det är också en fin gå-bort present som man kan ta med sig när man besöker vänner och bekanta.

Chokladkassen ordnar antingen faktura till företaget eller ett kvitto i efterhand om man hellre vill det.

Exempel på vad ni kan tjäna:  

50 kassar sålda = 3.000kr

100 kassar sålda = 6.000kr

150 kassar sålda = 9.000kr

200 kassar sålda = 12.000kr

300 kassar sålda = 28.000kr

Så här går det till när man säljer med klassen

Informationspaket Chokladkassen

STEG 1

Beställ ett kostnadsfritt startpaket

Genom att fylla i formuläret för startpaket, få du hem foldrar till hela gruppen, varuprov samt inloggningsuppgifter till vår webshop där du kan bjuda in deltagarna. Kontaktpersonen kan vara under 18 år men tänk på att i så fall behöver en myndig person verifiera sedan när ni lägger er slutbeställning. Därför rekommenderar vi att kontaktpersonen själv är 18 år fyllda. 

STEG 2

Eleverna tar upp beställningar

Här finns det många kunder att sälja till och flera vägar att sälja på. Några tips är att börja i hemmet. Kanske kan det vara gott med lite finare choklad till fredagsmyset eller helgen. Sedan går man vidare till släkt såsom mor- och farföräldrar, syskon eller kusiner. Får man hjälp av förälder är också arbetskollegor bra. Slutligen är det bra och lärorikt att knacka på de närmaste grannarna. Nu för tiden uppskattas det mer än någonsin att handla lokalt och få leverans till dörren. Ett tips är att hålla säljperioden till cirka 3 veckor för att behålla fokus. 

Chokladleverans

STEG 3

Leverans

Kontaktpersonen skickar sin beställning under fliken sålt klart. Vi är i regel snabba med att leverera och skickar samma dag eller dagen efter. Notera att i slutet på skolterminer är det någon dags extra leveranstid. För att spara både tid och pengar rekommenderas att vi skickar antingen till skolan, ett företag eller enskild firma i hemmet. Det går nämligen fortare för godset att komma fram om det inte är till privatperson. När vi skickat varorna mejlas fakturan till kontaktpersonen. Den har 20 dagars betalningsvillkor. Frakt tillkommer enligt tabellen nedan men vid 200st sålda kassar eller fler, är det fraktfritt.

Vad har de andra tjänat?

Här ser du några exempel från de senaste försäljningarna och hur mycket de tjänat. Detta kan ge dig ett hum om vad ni kan tjäna. Antalet deltagare skiljer sig men är i snitt runt 25 personer för varje skola. Att få ihop över tio tusen är relativt snabbt gjort och det är relativt ofta man når över tjugo tusen. Som med allt annat är det viktigt med engagemang och att man peppar varandra  så att klassen som helhet får tillräckligt med pengar till resan. 

Grillska Gymnasiet  – 13.800 kr

Int. engelska skolan Liljeholmen – 12.490 kr

Norrängsskolan – 11.200 kr

Skånhällaskolan – 8.080 kr

Frillesåsskolan – 14.880 kr

Strandskolan – 12.900 kr

Trollängsskolan – 5.500 kr

Sandagymnasiet – 21.300 kr

Stenungsskolan – 10.520 kr

Tips - tjäna ihop pengar

Sälja choklad med klassen - Chokladkassen

Tips på hur ni kan sälja med klassen

Beroende på vart ni ska på klassresa om det är utomlands eller till närmsta stad, har alla gemensamt att det behövs tjäna ihop pengar till klasskassan. Det behöver inte alltid vara så svårt att nå era mål men det kräver engagemang. Här nedan har vi några förslag på enkla sätt att tjäna ihop till ert mål. Som ni säkert redan har hört är det inte tillåtet för föräldrar att gå in med pengar som stöd. Eleverna måste på egen hand tjäna ihop till klassresan. 

Sälja produkter

5/5

Snabbaste sättet att tjäna pengar till klassresan!

Sälja produkter från företag har många bra fördelar. Eftersom de oftast har hög vinst till er som säljer, så kan ni snabbt tjäna ihop pengar till erat mål. Med Chokladkassens lättsålda choklad hjälper vi er att nå era mål. Tips är att sälja något som är uppskattat av hela familjen såsom choklad och lakrits. Då når ni den bredaste publiken och gör det lätt att snabbt sälja många produkter. 

Anordna skoldisko

Tjänster

Här är det endast fantasin som sätter stopp för vad ni kan göra. Erbjuda grannar gräsklippning, plocka skräp åt kommunen, tvätta bilar, samla pant eller skotta snö.  Här är det bra om någon håller i det hela för hela klassen så att inte alla springer runt med olika engagemang och ambition. 

Loppis

Att ställa ut på loppis är perfekt sätt att tjäna pengar till klassen. Alla har alltid något som behövs rensas bort i sitt rum eller förråd. Detta alternativ bidrar också till miljön då man istället för att kasta saker kan låta någon annan få del av det. 

Vi önskar lycka till och är tacksamma om vi kan vara med att hjälpa er att nå till ert mål!

/Teamet på Chokladkassen