Tjäna pengar till laget & föreningen

Chokladkassen hjälper er att snabbt tjäna ihop pengar och samtidigt ha skoj

Snabbt och enkelt sätt att tjäna pengar till laget

Behöver du pengar till en turnering eller annan lagresa? Vill du ha produkter som är lätta att sälja med hög vinstmarginal? Då har du kommit rätt! Vår lyxiga choklad, praliner och lakrits är lättsålda och ger hög vinstmarginal.

Vinst per såld kasse:

60kr
Bra vinst!

LÄTTSÅLT OCH KUL FÖR LAGDELTAGARNA!

Chokladkassens lättsålda produkt:

Våran vision är att de ska vara lättsålda produkter med en hög vinst till laget. Vi har valt olika kassar som är enkla att sälja samtidigt som de ger en hög vinst. Chokladkassarna passar alla och är fina att ge bort som present. Svenska tryfflar säljs i 2-pack med smakerna naturell och havssalt, pralinerna är 16st i fin chokladask, lakritskulorna som är övertäckta med choklad säljs också i 2-pack med smakerna chokladlakrits och passion. 

Tryfflar med påse

VÅR PRODUKT

Sälj choklad, tryfflar och lakrits

Säljer olika choklad- eller lakritskassar med riktig premiumkvalitet. Välj mellan belgiska praliner, svenska chokladtryfflar eller lyxiga lakritskulor och chokladkakor. Eller varför inte en kasse med exklusiva julkulor i metall fyllda med nougat och tryfflar? 

Svenska tryfflar

Svenska tryfflar

Exklusiva svenska tryfflar i lyxig förpackning. Fin att ge bort eller njuta av på egen hand.

Två smaker - hallon och havssalt á 200g styck. Tryfflarna är pudrade med kakao och smälter i munnen.

Lokalproducerat, minskar miljöpåverkan och bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige.

Försäljningspris: 150kr
Pralinask 16 bitar

Belgiska praliner

Exklusiva praliner tillverkade av det lilla familjeföretaget i Belgien. En perfekt blandning av ljus, mörk och vit choklad. Vikt cirka 200g, 16st praliner. Rainforest certifierad choklad som också är fri från palmolja!

Försäljningspris: 150kr
Lakritskulor

Lakritskulor

Utsökt lakrits omfamnade av vit eller ljus choklad som slutligen rullats i passion- eller lakritspulver. En perfekt smakupplevelse för dem som både gillar choklad och lakrits. Palmoljefri!
Två smaker - lakrits/choklad & lakrits/passion á 200g styck.

Försäljningspris: 150kr
Chokladkaka & Pralinask

Chokladkaka & pralinask

Prisbelönt chokladkaka från chocoMe med mörk (66%) Valrhona choklad, 110g. Belgisk pralinask med 8 olika praliner, 100g. Pralinerna innehar Rainforest Alliance certifierad choklad och är dessutom fri från palmolja.

Försäljningspris: 150kr
Påskägg metall

Påskägg i metall

Två exklusiva påskägg i metall fyllda med 200g svenska tryfflar samt 200g lakritskulor med passion.

Lakritskulorna är fria från palmolja.

Försäljningspris: 150kr
Fikakassan Bryggmix

VÅR PRODUKT

Lägg till kaffe & te (valfritt)

Chokladkassen samarbetar med Fikakassan som erbjuder samma koncept fast kaffe. Både säljkatalogen och webshopen innehåller båda produktgrupperna och det är enkelt att lägga till att sälja både choklad och kaffe. Kassarna kostar lika, har samma förtjänst för er och skickas från samma lager. Det är helt valfritt att lägga till kaffe & te men vi har sett att grupper som gör det säljer i snitt fler produkter. Choklad och kaffe har fina synergier och det är lättare att sälja två kassar per kund istället för en. Både choklad och kaffekassarna säljs för 150kr, ni tjänar 60kr.

Startpaket när man ska sälja till klassen

KÖR IGÅNG IDAG!

Starta försäljning

Kom igång snabbt genom att starta en försäljning med knappen nedan och börja tjäna pengar till laget. Det tar i regel 1-2 dagar innan paketet kommer fram till brevlådan eller till ombud. Här finns säljkataloger och ett litet varuprov ifall ni vill visa upp för föräldragrupp eller i samband med att ni delar ut katalogerna. Det ger oftast en bättre försäljning om deltagarna har sett produkten de skall sälja. 

STARTA EN FÖRSÄLJNING OCH FÅ:

MER INFORMATION OM ATT

Sälja med webshop - så ser det ut

Här ser ni ett exempel på hur en personlig webshop ser ut: Chokladkassens personliga webshop (nytt fönster). 

Varje deltagare får en personlig webshop som enkelt går att dela till släkt och vänner. Varje köp registreras på deltagaren och den som är kontaktperson kan löpande följa försäljningen och hur ni ligger till mot ert mål. 

Tjäna pengar till laget & föreningen med Chokladkassen

Tips på andra sätt tjäna pengar till laget

1. Arrangera en cup

Att arrangera en cup är väldigt roligt och lärorikt för både laget och föräldrarna. En cup kan dra in stora summor pengar ofta mellan 25.000- 50.000kr. Men de krävs mycket planering och arbete både innan men framför allt under cupen. Det är viktigt att allt går rätt till så kolla upp allt noga innan. Det första viktiga steget för att arrangera en cup är att söka tillstånd från sitt distriktsförbund. Tillståndet måste sökas för både cup med enbart svenska lag samt cup med lag från andra länder eller utlandscup. 

 

Föräldrarna kommer behöva hjälpa till mycket innan och under cupen med bland annat att fixa mat, café, sponsorer, lotteri med mera. Att hitta sponsorer kan vara svårt men ett tips är att kolla med föräldrarna i laget om det är någon som jobbar på ett företag som vill sponsra cupen med till exempel dryck, fika eller kanske något fint pris till lotteriet. All slags sponsring uppskattas då laget får lättare att samla ihop mer pengar till lagkassan. Att laget bakar och säljer sina egna kakor och muffins i caféet är ekonomiskt och gör även där att laget tjänar mer till lagkassan än om de hade köpt färdiga bakverk. Tips på mat är att grilla korv eller hamburgare, det är enkelt och uppskattat av de allra flesta. Grädda våfflor och låna/köpa en toast är också att rekommendera då det ger mer försäljning. 

2. Sponsoravtal

Sök sponsorer som är intresserade av att stödja ert lag. Det kan vara lokala företag, butiker eller privatpersoner som kan bidra med ekonomiskt stöd eller förnödenheter som träningsutrustning eller kläder. I utbyte kan ni erbjuda reklamexponering genom att sätta upp skyltar på arenan eller ha företagets logotyp på lagtröjorna.

2. Försäljning av reklamutrymme

Försäljning av reklamutrymme: Om ni har en arena eller spelar på en plats där publiken är närvarande, kan ni erbjuda företag att köpa reklamutrymme, till exempel skyltar eller banderoller, för att synas under matcherna. Ni kan också överväga att sälja annonser i ert matchprogram eller på er hemsida om ni har en sådan.

3. Andra mindre vanliga sätt

Nedan presenteras några andra sätt som kanske är mindre vanliga men som kan fungera i just ditt idrottslag.

Kom ihåg att kommunicera tydligt med ditt lag, föräldrar och supportrar om era insamlingsaktiviteter.

 

Försäljning av merchandise: Tillverka och sälj lagets merchandise som t-shirts, kepsar, vattenflaskor eller andra produkter med lagets logotyp och namn. Ni kan sälja dem under matcherna eller genom en onlinebutik.

Organisera evenemang: Arrangera olika evenemang för att samla in pengar till laget. Det kan vara försäljning av mat och dryck på matchdagar, auktioner, lotterier eller välgörenhetsmatcher där ni tar in entréavgifter.

Samarbete med lokala företag: Kontakta företag i er lokala gemenskap och föreslå samarbetsmöjligheter. Ni kan till exempel arrangera gemensamma kampanjer eller evenemang där ni delar på intäkterna.

Söka bidrag och stipendier: Vissa organisationer, stiftelser och företag erbjuder bidrag och stipendier till idrottslag. Utforska möjligheterna att söka sådana bidrag för att stödja lagets aktiviteter.

Försäljning av mat och dryck: Om det är tillåtet på er arena eller vid era matcher kan ni överväga att sälja mat och dryck till åskådare. Det kan vara en kiosk med enklare förtäring eller matförsäljning vid längre evenemang.

Träningsläger eller clinics: Organisera träningsläger eller clinics där deltagarna betalar en avgift för att få träna med ert lag eller ta del av specifika träningsprogram och coaching. Detta kan vara en intäktskälla och samtidigt bidra till utbildning och utveckling av ungdomar och andra idrottsentusiaster.

Hur mycket kan ni tjäna till laget eller föreningen?

Nedan får ni en idé om hur mycket ni tjänar vid olika försäljningsnivåer. Detta är exakta siffror eftersom vi inte har någon rabattstege, ni tjänar lika mycket på kasse 1 som kasse 300. Det som kan tillkomma är kostnaden för frakt som maximalt kan uppgå till 199 kr.

Försök sätt ett mål som ni skall uppnå. Ett bra mål är 10st kassar per deltagare och börja gärna sälj i egna hushållet. Tips på kunder är föräldrar, mormor/morfar eller någon släktning man kan dela länken till webshopen med. Sedan kan man gå vidare med att posta sin webshop i sina sociala medier och slutligen knacka på några grannar. De mest ambitiösa går längre i kvarteret eller engagerar sina föräldrar att ta med säljkatalogen till sin arbetsplats. Glöm inte möjligheten att sälja till företag som de kan använda till kundgåvor eller julklappar till anställda. Chokladkassen kan då ordna ett kvitto eller fakturera företaget direkt. Ni levererar och behåller vinsten.

50 kassar sålda = 3.000kr

100 kassar sålda = 6.000kr

150 kassar sålda = 9.000kr

200 kassar sålda = 12.000kr

300 kassar sålda = 28.000kr

Tjäna pengar till lagkassan

Att tjäna pengar till lagkassan genom att sälja choklad är ett beprövat sätt att finansiera lagets verksamhet och aktiviteter. Genom att erbjuda choklad av hög kvalitet kan laget locka till sig kunder och samtidigt generera intäkter. Choklad är en populär produkt som är lätt att sälja, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för försäljning.

Genom att organisera en chokladförsäljning kan laget tjäna pengar på varje såld produkt, vilket bidrar till att fylla på lagkassan och täcka kostnader för exempelvis turneringar, utrustning eller resor. En strategi för att maximera försäljningen är att marknadsföra produkterna på olika sätt, till exempel genom att använda sociala medier, säljfoldrar eller personlig försäljning.

Det är också viktigt att engagera lagets medlemmar i försäljningsprocessen för att öka försäljningen och skapa en stark laganda. Genom att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål kan laget inte bara tjäna pengar, utan också stärka sammanhållningen och gemenskapen inom gruppen.

Tjäna pengar till klubben

Att tjäna pengar till klubben genom att sälja choklad är ett effektivt sätt att finansiera olika aktiviteter och evenemang. Genom att sälja chokladprodukter kan klubben generera intäkter samtidigt som medlemmarna och stödjarna får njuta av läckra godsaker. Choklad är en populär produkt som är lättsåld och uppskattad av de flesta, vilket gör det enkelt att nå försäljningsmålen. Dessutom finns det olika typer av chokladprodukter att välja mellan, såsom praliner, chokladkakor och lakritskulor, vilket gör det möjligt att tilltala en bred målgrupp.

Genom att marknadsföra försäljningen på ett effektivt sätt, till exempel genom att använda sociala medier, annonser och personlig försäljning, kan klubben nå ut till fler potentiella kunder och öka försäljningen. Det är också viktigt att ha en tydlig plan för försäljningen, inklusive mål och strategier för att uppnå dem. Genom att engagera både medlemmar och stödjare i försäljningsprocessen kan klubben skapa en stark laganda och samtidigt uppnå sina ekonomiska mål.