Sålt klart

Här finner du mer information om vad som händer när ni sålt klart.

Chokladleverans

LEVERANSTID

Hur lång tid tar leveransen?

Så snart du som kontaktperson skickat in er beställning via portalen skickar vi i regel godset dagen efter. Vi rekommenderar leverans till skolan eller om ni är en förening, till ett företag (enskild firma i hemmet går bra) eftersom det då går en dag fortare. Vid hemleverans eller ombud behöver först speditören avisera men då kan du också styra mer när du vill ha leveransen. 

Räkna med att det tar 2-5 dagar för varorna att komma fram till er adress. 

ALTERNATIV FÖR LEVERANS

Vi skickar med DHL alternativt Postnord

Normalt sett skickar vi i flera kollin eller om det är 150 paket eller mer, på halv/helpall. Antalet sålda kassar avgör hur vi skickar leveransen. Det sker antingen till ombud, hemleverans eller till skola/företag. Vid hemleverans och ombud aviseras du först men vid skola/företag kör speditören ut godset direkt. Frakt tillkommer till självkostnadspris enligt nedan: 

1-34 paket: 79kr

35-74 paket: 99kr

75-199 paket: 199kr

200+ paket: Fraktfritt

Skola och företag

Ombud eller hemleverans

Har man möjlighet att skicka direkt till skolan eller till sitt företag (enskild firma i hemmet går bra) är detta det snabbaste och bästa alternativet. Notera att speditören i regel kommer vardagar mellan 09-17 så någon behöver vara på plats den tiden. 

Fördel: snabb och smidig leverans

Nackdel: alla skolor eller företag accepterar inte detta 

Paket till ombud gäller oftast när det är lite färre antal man sålt. Detta leveransalternativ är smidigt då man själv kan bestämma när man skall hämta paketet. Vänta dock inte för länge eftersom du inte vet temperaturen hos ombudet. Chokladen kan exv inte ligga i 25 grader eller mer för lång tid. Ta med bil om möjligt till ombudet då ett kolli kan väga upp till 20kg.  Hemleverans är omtyckt då varorna kommer hem till dörren. Du får ett sms från speditören där du kan boka när de skall komma och ibland går det bra även kvällstid.  

Fördel: flexibilitet att styra när man vill ha sin leverans

Nackdel: vid ombud kan det bli tungt att bära. Vid hemleverans måste någon hålla sig hemma

Dhl logo
postnord logga i sin klassiska blåa färg med transparent bakgrund

Betalning

Så snart vi skickat varorna, mejlas fakturan ut senast dagen efter. Vi skickar den i pdf-form till kontaktpersonens mejladress. Viktigt är att kolla skräpposten ifall någon faktura inte dyker upp så att ni inte missar förfallodagen. 

Betalningsvillkor är 20 dagar. Det ger er god tid att ta emot varorna, dela ut till kunderna samt få betalt av alla deltagare. Skulle mer tid behövas är du välkommen att kontakta oss! 

Vi debiterar bara vår del på fakturan. Det betyder att ni behåller mellanskillnaden direkt. Exempel: Ni sålde 100st olika kassar choklad och lakrits. Vi debiterar då 90kr styck dvs 9000kr plus frakten. Ni behåller mellanskillnaden på 6000kr.

Betalning vid datorn

Kort summering: